Monday, September 29, 2008

Tak syokkkknyerrrrrrrrr

Ladies..im off to Penang tomorrow...tak tau nape rasa sebak sgt ni...tambah2 dgr lagu raya...tak syok la raya tanpa suami kan...patutnya tpt isteri di sisi suami kan...nape MIL tanak paham ek...nape mesti nak kena jaga hati semua org...sob,sob,sob...rasanya saya lebih rela beraya di KL asalkan dekat ngan Abang...bukan Abang tak bg saya raya sini...tp sbb nak menjaga hati semua org la...huhu...kat Penang takde intenet...so saya tak pasti nak bawak blk broadband ni ker tak...maybe bwk kot sbb abg keje sepanjang hari...dia tak guna pun kat umah...YG PASTI skrg....SAYA SEDEY BANGAT....isk,isk,isk....

Sunday, September 28, 2008

Lepak kat Putrajaya

Smlm (Ahad), kitorg kuar sopping last minute kat 1 Utama...blk umah dlm kol 3pm...teramat la penat badanku ini...maka daku mengisytiharkan untuk tidak memasak...huhu...dlm kol 5, abg tanya nk mkn mana...disebabkan tekakku masih lg mengidam Nandos yg tidak kesampaian...so kitorg plan nk g Nandos....mula2 plan nak g The Mines la...tp abg bg idea bernas..abg ckp cuba surf intenet kat mana yg plg dkt selain Mines...huh, rupa2nya Nandos ada kat Putrajaya tp di mana yer..saya pun call cust srvc dorg...kat fud court sblh masjid upenya...kt tepi tasik tu...

Makanya, itu la tpt tuju kitorg..sampai dlm kol 6.15...reserved table then lepak2 sambil melayan si Putri...ini la hasil sambil 'lepak'ing itu...

Putri mmg sonot sgt dpt main2...ye la...kitorg ni bukannya selalu ada masa bersama...quality time together tu mmg susah sgt nk dpt...huhu....

Here are my most handsome hero n beautiful princess...:D

Dlm kol 7 kitorg g Nandos blk..tp mknn lambat sampai...so pepaham je la...mmg tak sempat la snap menu ari tu...terus belasah mkn jek....Kitorg lepak sampai kol 8 lebih la gak...lps solat tu biarkan Putri main jap...terasa terharu tgk dia bermain kegembiraan...berlari ke sana sini kejar papa dia...lari sambil mendepangkan tgn...tiba2 terusik lak jiwaku ini (cehh..jiwang lak..huhu)..:D

Terasa hari ni satu hari yg amat istimewa bgku....melihat kegembiraan anak bersama suami tersayang...

Saturday, September 27, 2008

Email Raya dr Department saya

Jumaat lepas kitorg ada sesi bergambar tok buat email raya kat semua staff company..tp semuanya tak plan pun...suddenly jer bos soh buat...so takde la sesape yg pakai lawa2...termasuk la mak buyung ni yg lately mmg langsung tak berminat nak bergaya ke opis...huhu....ni la antara gambar yg diambil...sila la tgk muka mak buyung yg bulat tp maintain cun gitu...hehehe

Ni la Head of Department...sporting woo...tak mcm ex-bos saya kat dept seksa 3thn lepas...3 thn terseksa...sekali dpt join dept yg best ni....huhu...

Ha...ni la semua opismate saya yg sporting giler2...tak kira gred apa..semua satu kepala...semua backing each other dr bos...takde la yg nak stab dr blkg...huhu....semua yg duduk kat depan tu (kecuali bos sy) adalah bekas manager branch dulu...tp otak mmg best...syok sesgt...:D

Ini la movie raya dr dept saya...khas jugak buat semua kengkawan, sedara mara dan pembaca setia blog saya...SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI dan MAAF ZAHIR BATIN dari saya, Syahril dan Putri Nur Alya. Semoga Aidilfitri tahun ini memberi seribu makna buat semua....


video

Friday, September 26, 2008

Kenny Rogers

Ari Rabu saya EL...cermin keta saya pecah...so kena la g tukar cermin...jgn tanya camne leh pecah sbb saya sendiri pun tak tau...tgh2 Abang bwk keta ptg smlm...tiba2 jer cermin tepi sebelah co-driver tu meletup...terkejut biawak kitorg...so smlm cermin keta tu tak bertutup la...terpaksa Abang tido kat ruang tamu...huhu....

So Rabu tu kitorg 2 2 EL...sbb berhempas pulas cr pusat servis yg ada stok leh pasang cermin segera...cr Nilai takde, Puchong takde, Keramat takde...yg ada last2 kat Subang Jaya...sampai sana dlm kol 11am...keta siap dlm kol 3pm...pastu Abang ckp blk umah, amik Putri then kita g jln2....buka kat luar....

Lepas amik Putri...kitorg g Alamanda jap sbb nk byr keta kat Ambank...sempat pujuk anak dara yg mengamuk ni naik bendaklah kesukaan dia ni....

Kitorg teringin nk mkn Nandos...saya pun suggest g Jusco Equine Park sbb saya rasa cam npk Nandos ada kat sana..so kitorg pun pegi la kat sana...upe2nya kat sana pun Kenny Rogers...hampeh tol la...kalo tau KR gak....mkn jer kat Alamanda jek...huhu....so lepas booking...pusing2 la situ yg takde menarik pape pun...si Putri lak mengamuk tak tentu psl...saya malas nak layan dia tp just snap jer gambar dia sana sini ...

Dlm kol 6.45 kitorg pun g la KR tu...pastu boring lg menunggu...ni la muka2 boring kitorg...

Bila mknn dah sampai...anak dara ni dah tak sabar nk mkn...so baca la doa buka n mkn dulu...tp dia la yg hentam dulu...hikhik...cam yer2 je haus n lapar kan...cam dia pose jek...

Menu pilihan kitorg...tadaaa

Muka hepi Putri dpt mkn...

Thursday, September 25, 2008

Check Up

Ari Selasa saya check up...abg cuti so dia dpt temankan la...usia kandungan saya masa ni 15 minggu...sekali masa timbang...berat saya turun 2kg...saya kan tak selera mkn sejak puasa ni..tp Alhamdulillah baby sihat n ok...pastu cam biasa la kena scan...

Doc : hurm...ni kepala baby...saya nak ukur jap...ni paru2...ok, skrg saya nak ukur kaki...Tahniah, awak dpt baby boy...
Me : ish...yer ker doc...camne doc tahu
Abg : ha, tol ker doc...(ngan muka yg amat gembira)....
Doc : saya pakar...saya tak tau nak xplain camne...tp takpe, tunggu la 2,3 bln lg awak bole tgk....
Me : kalo tol baby boy, Alhamdulillah...
Doc : kenapa?
Me : sbb yg sulung perempuan...:D

Korg nak tau satu citer tak...dulu masa saya pregnant kat Putri..Abg tak ready sgt lg nk ada anak..ye la...2 bln kawen terus pregnant..dia kata nak enjoy dulu...so dia sendiri mengaku yg sepanjang saya pregnant tu dia rasa cam biasa je...cuma bila dia dah pegang dan azankan Putri, baru la terasa satu perasaan gembira dan bersyukur menyerap dlm hati...

Tapi kali ni...saya dpt lihat sendiri keterujaan dia bila dpt tau baby boy... Ye la...sape yg tak nak sepasang kan...kalo ditakdirkan baby gal jugak, kami terima...cuma mesti la ada sedikit harapan nak baby boy lak sbb dah ada Putri...jd tipu la kalo kitorg kata kitorg tak hepi ngan kenyataan doc td... Tapi apa2 pun berkemungkinan kan sbb baby tu masih kecik jer lg...jd kitorg cuba sedaya upaya tak nak terlalu hepi dan berharap..(tp boleh ker?)...huhu...

Saya nak minta jasa baik kengkawan doakan agar apa yg doc bgtau kitorg tu akan jd kenyataan...Terima kasih buat yang sudi mendoakan...:D

Blk Kg - Part 3

Hari Ahad tu plak mak saya ajak g bandar KB...hurm...mmg saya pun plan nak kuar ari tu...sbb kat sana kan Ahad keje...so bandar takde la crowded sgt...Mula2 kitorg g bank...pastu mak saya g beli gelang emas raya...hikhik...lepas tu saya pun g Pasar Siti Khadijah...plan nak beli tudung byk2 sket...sbb dah lama tak sopping tudung...lama gak la kat Pasar Siti Khadijah tu...masukkan coin parking tok sejam stgh jek...tp lebih dlm 15min...siap kena saman RM10...uwaaaaaaaaaaa....kejam tol MPKB ni....nak cr duit raya la tu....pastu dah beli tudung...saya beli la baju kaftan 4 helai...best pakai baju ni time pregnant...tak panas...then mak saya bg idea soh beli baju kaftan tok si Putri gak...hurm...bagus gak...tp saya menyesal sgt beli satu jek...sbb saya npk cam besar...tp bila pakai..ngam2 jek ngan dia...sila la tgk gambar dia yg mengada ni...:D

Tu je la aktiviti hari Ahad...then kitorg blk KL ari Isnin...flight kol 6.45pg...sampai umah dlm kol 8.00pg...terus antar Putri g umah babysitter and rushing to office....berakhir la episod berbuka puasa kat Kelantan...isk,isk...dan raya lak turn Penang....so saje nak menggamit kenangan..saya letak la gambar raya thn lepas kat sini...uwaaaaaaaaaa....

Blk Kg - Part 2

Hari ke-2 kat umah...takde plan pape...sbb saya penat sgt...tp pk punye pk...saya pun ajak mak saya g umah cousin saya, Kak Na kat Desa Rahmat...sbbnya dia dah dpt 2 org anak tp saya tak berkesempatan nak tgk pun lg anak dia...so kitorg pun kuar la dlm kol 11 pg...sempat la snap sket gambar dorg....masa ni Putri dah nak stat wat perangai sbb time dia tido dlm kol 1 camtu...huhu...


Tgk cousin saya tu..malu2 la plak..hehe...dia dah ada sepasang...yg sulung namanya Amirul Harish dan yg kedua namanya Alia Balqis...sama lak ngan nama Putri...hehe...korg perasan tak Alia tu cam nangis air mata darah je kan...sbnrnya 2,3 ari sblm tu Harish main kerusi...sekali kerusi tu jatuh terkena muka Alia...sib baik tak kena tol2 kat mata...harap2 takde parut la...cian baby gal ni...muka dorg sebijik sebijon kan...tembam gitu...cuba tgk lengan Alia...syok giler dokong dia...rasa nak bergolek jer ngan dia...heheh....tu korg tak tgk peha dia lg...huhu

Dlm kol 1 kitorg blk umah...blk jer umah...Putri terus tido...dlm kol 4 dia bgn, dia dok main sorok2 dlm selimut...saya pun dpt idea nak main hantu kum-kum ngan dia...korg penah main tak zaman kecik2 dulu...kelakar pun ada...takde la main pape pun...cam saje nak usik..teringat zaman kecik2 dulu...arwah ayah la yg suka ikatkan kain ni kat kepala kakak2 saya...Putri mula2 terkejut n takut gak...tp lepas tu dia cam suka...dok tgk jer mama dia ni...mesti dia pk camni kan....mama aku ni betul ker tak?....hahaha

Blk Kg - Part 1

Okes...dah lama tak update blog...biasa la mak buyung ni...sibuk memanjang...so kali ni nak jugak update byk2 terus..yg dah lama terpendam...huhu.... Dlm entry sblm ni saya janji nak upload gambar mknn kelantan kan (ikan tuko, buah tanjung n jala mas)...ari ni baru berkesempatan stlh rasa diri ini mempunyai masa terluang..huhu...enjoy the pix k...

Ni gambar anak dara saya dlm ERL otw ke KLIA tok blk Kelantan...minah ni mmg suka posing...agak2nya ikut sapa ek...huhu...sib baik dia nk jln sendiri all the way from ERL sampai la ke Gate A7...since she's already 2 years old...the fare was the same wif me...huhu...no more rm5 like b4...isk,isk...means she had her own seat la kan...so ni kali pertama la nak letak dia dok sendiri...b4 ni beriba jek n dia gayat+takut bila kapal nak naik n turun...cuak gak la kali ni...dah la papa tak ikut sama...but Alhamdulillah...she was so hepi...dah tak takut tp siap gelak..pastu ckp tak benti2 sampai aunty sblh dia pun suka layan dia...hehe...well done my princess...

Sampai airport KB dah kol 7.20...dlm flight dpt mkn kurma jek...so leh byg tak camne saya kebulur...huhuuh...tu yg tak sempat nak snap pix mknn tu....bila dah kenyang baru teringat...so gambar ni je la yg dpt snap..menu?..sila baca entry sblm ni...hehehe

Hurm...sila la telan air liur...yg atas sekali kiri tu la ikan tuko..ikan pari kecik sbnrnya...mak saya panggang kosong jek...tp cicah ngan air asam...yummy...yg bawah tu daging bakar...yg bulat2 comel tu la buah tanjung dan yg bawah kanan tu la jala mas....my peberet...huhu(sib baik ada bekalan dlm fridge kat umah lg...:D)

Pastu mlm tu...ada sesi yg sepatutnya haram...huhu...main bunga api n mercun...sila la semua jgn tiru aksi begini yer...kalo kena tangkap..saya tak bertanggungjawab...:D...

Budak laki yg pakai baju biru muka serius tu sepupu Putri, Luqman Hakim...sebaya cuma dia lahir bulan 6...yg dokong Putri tu anak buah sulung saya,Muhammad Faris..,anak kakak sulung saya, Kak Tie..merangkap abg pada Luqman Hakim ni...

Begitu la berakhir mlm pertama saya di kg....:D

Friday, September 19, 2008

Tension...uwaaaa

Ish...tension tol saya...ingat nk update psl mknn smlm....dah amik gambar (tp yg tinggal saki baki je la sbb dah pelahap sgt)....tp check punye check...saya lupa bawak blk kabel....uwaaa...geram tol...charger pun lupa...sib baik bateri kamera baru cas....isk,isk....so takleh upload gmbar lg...

Dah la bukak blog pg ni ada comment dr Sufee nun di perantauan psl entry blk kg tu...so niat di hati nak menjeleskan dia la nk tayang mknn smlm...huhu....tgk korg, niat saya pun dah tak betul...sbb tu Tuhan tak izinkan kan,kan,kan....so moral of the story...jgn ada niat nak kenakan org...hhhahhaha...

Smlm saya mkn byk giler (after dah bape lama takde selera mkn)....mmg puas ati dpt mkn masakan mak sendiri kan...menu smlm nasi kerabu, daging bakar madu, ikan tuko bakar ngan air asam(ala, bebenornya ikan ni ikan pari yg kecik tu...heheh), kerabu betik, ikan kembung celup tepung, buah tanjung, air kelapa, air oren, air laici kang...hahaha....mcm nk mkn tok 20 org kan...tak tahu la nape mak saya msk byk menu giler smlm...agaknya dia xcited nk jumpa anak n cucu tersayang kot(..oo,oo...jgn jeles kakak n adik ku yg kat KL n amsterdam yer)...huhu...tp smlm kakak sulung satu family ada...n mak saya ajak nenek(belah arwah ayah) dtg sekali...sbb nnti saya tak jumpa dah dorg tok raya ni...

Kesimpulannya...last nite was a great nite.....:D...okay la..saje on9...selain ingat nak update blog...nak chatting ngan Abang nun di KL...tp upenya dia tak bgn tido lg..apa la.....amik kesempatan bini takde la tu....till then...tataa

Thursday, September 18, 2008

Blk Kg...ooo,oo..blk kg

horeeyyy...ptg ni saya blk kg tercinta...mana lagi...Kelantan la...tp bukan la blk sampai cuti raya tau...balik weekend jek...buka pose jek...sbb thn ni kan turn Penang..uwaaaaaaaaaaa...dah la tu..abg dah konpem smlm yg dia tak dpt cuti raya...so korg tau tak apa maknanya....maknanya saya blk Penang ngan Putri je la...tanpa suami tercinta....mesti sume terkejut kan...nape nk blk umah mertua lak sdgkan husband keje...sbb saya ni MENANTU MITHALI...(isk,isk,isk)....tp tu la pengorbanan yg terpaksa saya lakukan...demi menjaga hati ibu mertuaku....kalo ikutkan hati...mesti la sy nk blk kg sendiri...tol tak... Abang pun mmg soh blk kg sendiri...dia pun paham perasaan camne blk kg mertua tanpa suami/isteri...tp tu la...hanya kitorg yg tahu kenapa saya perlu berkorban....huhu....

takpe la...malas nak pk psl raya lg...yg saya tak sabar skrg..nk blk kg ptg ni...BESTNYAAAAAAAAAAAAAA...flight kol 6.35ptg....so saya nak mintak blk awal sbb nak siapkan si Putri....

yg penting...dah siap call mak saya soh belikan mknn buka wajib saya...buah tanjung, jala mas, ikan tuko...hahaha....mesti korg sume tak tau apa kebenda tu kan...except org kelantan la...nnti kalo sempat (kalo tak pelahap) saya amik gambar n introduce kat korg ek....tataaaa....

Wednesday, September 17, 2008

Buka Pose ngan opismate Abang

Smlm kitorg g buka pose ngan member2 Abang...saje suka2...dorg ni semua otak giler2... Buka pun kat restoran biasa jer...buffet rm8 sorg...tp mknn sedap dowh....mcm2 ada...kiranya worth la tok sape yg dpt mkn byk....cam aku ni baru 3,4 suap...dah rasa kenyang giler...huhu...sedey tau...sbb mknn sedap2...tp takleh mkn byk... Ni ada la sket gambar yg giler2 dorg snap...ntah apa punya gambar daaa...

Sunday, September 14, 2008

Info Psl Fotopages untuk Tempahan Tee

Ramai yg tanya kat mana saya tempah tee untuk 2 org anak kawan saya (ada dlm entry sblm ni)...Actually saya suka godek2 fotopages (dulu saya aktif upload pic kat fp)...so terjumpa la fp untuk tempahan tee yg menarik perhatian saya...

First trial saya tempah baju tok besday si Putri...ramai yg ckp lawa...kebetulan masa tu lak besday anak kawan saya tu...so saya tempah la plak tok dorg...

Kay la...tok tidak menghampakan pertanyaan kengkawan...ari ni saya buat entry psl Fotopages Cuda ni...nama tuannya Cuda..panggilan manja gitu... So u all leh la lawat fp dia ek..then kontek Cuda terus...

Wednesday, September 10, 2008

Spread The Love Award

Dah lama saya tak bukak blog Mama Liena...bila bukak, byk nyer tanda ingatan Kak Lina pada saya..sesungguhnya saya sgt terharu dan gembira...terima kasih Kak Lina...Award ni pun diberi oleh Kak Lina...


This award is for those bloggers who are nice people; good blog friends and those who inspire good feeling and inspiration also for those who are a positive influence on our blog world. Once you've been awarded, please pass it on to others who you feel are deserving of this award..

Now this award goes to :

Of course back to Mama Liena and all the bloggers in my list. I love reading all of ur blogs.

Sunday, September 7, 2008

More Awards

I got more awards. Dua yang bawan ni dr Shafa



And another 1 is from Yani Damansara.

Tq to both of you. I really like them very much. Muahsss...muahss...

Project Putri's Room

Sblm ni kan ada entry psl drawer bilik Putri. Pastu saya kata nak cat bilik dulu then baru snap gambar drawer kan...so bilik actually dah siap dicat 3 minggu lepas.. Last week lak katil Putri pun dah sampai... Tp smlm baru sempat g sopping bed sheet + comforter tok si Putri tu... mesti ada yg tahu 2 ari lepas SOGO KL wat Member Sale kan. Saya ni pantang sket kalo tau ada sale...so saya pun ajak la Abang n adik saya g sopping... Tp manusia punye la ramai giler...ingat nak sopping baju tok Putri pun terbantut sbb tak npk baju...yg npk kepala org jerk...hehe... So yg dapat grab 2 comforter set tok bilik Putri, 1 set tok bilik saya, baju2 cik Farah, kasut2...bla,bla,bla....abis la gak RM1k...fuhhh...tp takde pape pun tok diri sendiri and Abang...huhuu...

ni gambar2 bilik Putri...next plans are to find some cute mute frame to be hanged in there. Or maybe some girls accesories kan....and also to change the curtain...:D

Wednesday, September 3, 2008

Tee for Hifzhan and Izzat

Ari tu saya ada tempah tshirt tok anak 2 org kawan saya...Hifzhan anak Kak Ila dan Izzat anak Izurina..They all ni merupakan antara kengkawan yg byk tahu naik turun, jatuh bangun hidup saya...huhu... Hifzhan sebaya si Putri...Izzat lak muda sethn... Hope both of them like it very much... Timer kasih tok Cuda dr Seremban yg bertungkus lumus siapkan tempahan saya...:D
Untuk Izzat

Untuk Hifzhan

Nanti Hifz ngan Izzat amik gambar tau...:D