Wednesday, July 8, 2009

sampai hati suamiku...uwaaa

ni citer basi...dah buat draft tp tak sempat edit n publish....last saturday SIL dtg dr Penang...nk ke KK hari Ahad...dah abis praktikal la...so kena la sambung blaja blk....so takde apa yg menarik la cuma mlm ahad tu kitorg g mkn sate kajang....

blk dr makan...rayqal tgh tido...si putri lak nak nasi sbb dia tak nak mkn sate td...Abang terlelap sebelah rayqal...tgh2 suap nasi kat putri....rayqal nangis nak susu....saya kejut suami soh bg susu tp dia buat derk jer....takpe la lg pk kot dia penat....saya pun duduk tepi rayqal n bg susu...tgn kiri suap botol rayqal...tgn kanan suap nasi putri...yg BENGANGnya....Abang leh bgn n dok depan pc download citer2 feveret dia....uwaaaaaaaaaa...rasa nak amuk jer...dia leh wat tak npk saya tgh guna 2 2 tangan tok bg anak mkn....geram tahap cipan la tp saya ni jenis tak suka nak marah2 Abang...so saya diamkan je walopun hati ni bengkak bernanah.....

itu kisah malamnya...keesokkannya lak...dia soh SIL saya buat ns goreng...nasi goreng ni sedap giler tau...saya pun belajar buat dr dorg...mmg spesel recipe la...so dia tlg adik dia kat dapur...nak tau apa yg buat saya kecik ati...sebenarnya dah lama giler saya mintak dia buatkan saya ns goreng ni...dr awal peknen kat rayqal sampai la ari tu....bila saya offer nak tolong...mcm2 alasan dia bg....tup2 ni dia leh plak wat ngan adik dia....uwaaaaaaaaaaa.....

tu kisah kecik ati no 2...yg no 3 lak.....selepas mkn nasi goreng...saya terus siap2 nak masak tok lunch sbb flight SIL kol 2...nak bg bekal la kat SIL tok bwk blk sana so that dia tak perlu susah2 cr mkn....leh tak bila tiba time saya masak...Abang leh lepak depan tv n tido... uwaaaaaaa...bengang tol rasa...wah2...apa saya ni org gaji ker....

so saya teringat la satu petikan yg saya baca dr blog kakak saya ..... :

The upset and frustration part about man/men(some of them), and I'm not the lucky one is...they expect us to do everything...from A - Z, working, do housework, educate the children, cooking and everything....how pathetic...is such not fair if this is what they are thinking of. Still the kind of thought just make the world of wife is such...unfair and still the discrimination is still there...Guys wake up...we are at Millinieum World...it's something that need to be corrected...

7 comments:

comey_lote said...

kawe nok maroh pun ado..nok suko pun ado..
nok maroh ko ore jatey, nok suko sebab entry kito ber3 lebih kurang pulok kali nih..hahahahaha

S.u.F.e.E said...

ning...

aku plop dok tension dgn MIL aku
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

wanie said...

sabar kak..sy paham..;(

II riEnAsHaM II said...

supo tulo jah blako ning...tok laki aku pom kade2 gitu jugok..tapi aku bekeng..aku sound slalu..hehehe

Maswani said...

huhu..jgn maroh2 yani wei..nti cpt tuo..kihkih2..
sabar2 k..hehe..

Yani Yusuf said...

thank you kengkawan sbb paham...rasanya semua penah alami kan...hehe....

najwa said...

heehhe...sabo ler..
kak yani tgk gambar rayqal.